אוכל

מרק כלות

מרק עדשים בסגנון טורקי

| השף המעופף | פורסם 04/10/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 57 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

30 גרם חמאה
1 בצל קצוץ דק
חצי כוס עדשים כתומות
1 פלפל אדום חריף יבש מפורר
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
5 כוסות מים
שליש כוס בורגול
מלח ופלפל שחור גרוס
2 כפיות נענע יבשה טחונה (לא טרייה!)
כוסברה או פטרוזיליה לקישוט

אופן ההכנה:

1 מזהיבים את הבצל בחמאה. 2. מוסיפים את העדשים, רסק העגבניות, הפלפל האדום המפורר, הבורגול, המים ומלח. מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים עשרים דקות. 3. מוסיפים פלפל שחור ונענע יבשה, מערבבים ומבשלים עוד עשר דקות. מגישים מיד, מעוטר בעלי כוסברה או פטרוזיליה קצוצים.