אוכל
צילום׃ dulezidar, Istock

מרק קרם חמציצים

מתכון למרק בריא ועשיר בטעמים במרקם קטיפתי מפנק

| המטבח | פורסם 29/07/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

1 קילוגרם חמציצים
1 בצל גדול קצוץ
1 כרשה, החלק הלבן בלבד, קצוצה
מיץ מ-3 לימונים
שמן זית
5-6 כוסות ציר ירקות
מלח
פלפל

אופן ההכנה:

1 מנקים היטב את החמציצים וקוצצים גס את עליהם. 2. בסיר בינוני מעל להבה בינונית, מטגנים את הבצל והכרשה בשמן הזית עד שהם מתרככים מעט. 3. מוסיפים לסיר את השום והחמציצים וממשיכים בטיגון עד שהבצל הופך שקוף. 4. מוסיפים את החמציצים, מיץ הלימון, מלח ופלפל, ומבשלים עד שהחמציצים מתרככים. 5. מוסיפים את ציר הירקות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-20 דקות, מצננים. 6. מעבירים את המרק לבלנדר וטוחנים למחית אחידה.

הערה: יש לאזן בין נוזלי הבישול לבין החומר המבושל.