מרק עגבניות של ג'יימי אוליבר
"הכנתי הרבה סוגים של מרקי עגבניות במשך השנים, וזה כנראה אחד הקלים והטעימים מביניהם"
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (4 מנות):
1 בצל, קלוף וקצוץ דק
1 שן שום, קלופה וקצוצה דק
1 גזר, קלוף ומגורר גס
חופן גבעולי בזיליקום טריים (ללא עלים), קצוצים דק
שמן זית, לטיגון
6 כפות שמנת מתוקה
1 כפית חומץ בן יין אדום
2 חלמונים
1 ק"ג עגבניות ממש בשלות
5 כוסות ציר ירקות, או מרק בטעם עוף
מלח ים
פלפל שחור, טחון טרי
אופן ההכנה:
1 בסיר גדול שמים את הבצל, השום, הגזר וגבעולי הבזיליקום יחד עם כמה שלוקים של שמן זית. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות, תוך בחישה מדי פעם, עד שהכל משחים מעט. 2. בקערה קטנה טורפים יחד את השמנת המתוקה, החומץ והחלמונים. 3. בזמן שהירקות מיטגנים, מכניסים את העגבניות למים רותחים למשך 30 שניות, מוציאים, מסירים מהן את הקליפה וחותכים לקוביות גסות. 4. מוסיפים את העגבניות לירקות המיטגנים, מוסיפים את הציר או המרק, מכסים וממשיכים לבשל על אש קטנה 20 דקות. בשלב הזה נחמד לרסק את המרק במעבד מזון או בבלנדר ידני, אבל בזהירות כי המרק חם. 5. את המרק המרוסק מחזירים בזהירות לסיר, מביאים שוב לרתיחה עדינה ומתבלים במלח ובפלפל שחור טחון טרי. 6. כדי להעשיר את המרק ולתוספת מרקם, טורפים לתוך המרק ממש לפני ההגשה את תערובת השמנת ומכבים מיד (לא מביאים שוב לרתיחה, כי אז החלמונים ייקרשו). מגישים מיד. מקשטים בכמה עלי בזיליקום, אם רוצים.