אוכל
צילום׃ ma-k, Istock

מרק עגבניות של ג'יימי אוליבר

"הכנתי הרבה סוגים של מרקי עגבניות במשך השנים‮, ‬וזה כנראה אחד הקלים והטעימים מביניהם"

ג'יימי אוליבר | ארוחות משפחתיות, הוצאת כנרת | פורסם 11/03/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.7 53 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 ‬בצל‮, ‬קלוף וקצוץ דק
1 ‬שן שום‮, ‬קלופה וקצוצה דק
1 ‬גזר‮, ‬קלוף ומגורר גס
חופן גבעולי בזיליקום טריים‮ ‬(‬ללא עלים‮), ‬קצוצים דק‮ ‬
שמן זית‮, ‬לטיגון
6 ‬כפות שמנת מתוקה
1 ‬כפית חומץ בן יין אדום
2 ‬חלמונים
1 ‬ק"ג עגבניות ממש בשלות
5 ‬כוסות ציר ירקות‮, ‬או מרק בטעם עוף
מלח ים
פלפל שחור‮, ‬טחון טרי

אופן ההכנה:

1 בסיר גדול שמים את הבצל‮, ‬השום‮, ‬הגזר וגבעולי הבזיליקום יחד עם כמה שלוקים של שמן זית‮. ‬מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות, תוך בחישה מדי פעם, עד שהכל משחים מעט. 2. בקערה קטנה טורפים יחד את השמנת המתוקה‮, ‬החומץ והחלמונים‮.‬ 3. בזמן שהירקות מיטגנים‮, ‬מכניסים את העגבניות למים רותחים למשך‮ ‬30‮ ‬שניות‮, ‬מוציאים‮, ‬מסירים מהן את הקליפה וחותכים לקוביות גסות‮. ‬ 4. מוסיפים‮ ‬את העגבניות לירקות המיטגנים‮, ‬מוסיפים את הציר או המרק‮, ‬מכסים וממשיכים לבשל על אש קטנה‮ ‬20‮ ‬דקות‮. ‬בשלב הזה נחמד לרסק את המרק במעבד‮ מזון או בבלנדר ידני‮, ‬אבל בזהירות כי המרק חם‮. ‬ 5. את המרק‮ המרוסק ‬מחזירים בזהירות לסיר‮, ‬מביאים שוב לרתיחה עדינה ומתבלים במלח ובפלפל שחור טחון טרי‮.‬ 6. כדי להעשיר את המרק ולתוספת מרקם‮, ‬טורפים לתוך המרק ממש לפני ההגשה את תערובת השמנת ומכבים מיד‮ (לא מביאים שוב לרתיחה‮, ‬כי אז החלמונים ייקרשו‮). ‬מגישים מיד‮. ‬מקשטים בכמה עלי בזיליקום‮, ‬אם רוצים‮.