אוכל
צילום׃ istockphoto

מרק כרשה ותפוחי אדמה

מרק חם וטעים במרקם עשיר וקטיפתי

| מועצת הבקר והחלב | פורסם 01/04/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.9 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

6 כרשות גדולות
4 כפות חמאה
4 תפוחי אדמה בינוניים
6 כוסות מרק צח (מאבקת מרק כלשהי)
מלח, פלפל ומוסקט לפי הטעם
1 כוס שמנת מתוקה
6 כפות בצל ירוק קצוץ דק

אופן ההכנה:

1 חותכים רק את החלק הלבן של הכרשות,לחתיכות באורך 2-3 ס"מ. 

 

2 מחממים את החמאה בסיר ומאדים את הכרשות על אש קטנה, עד שיתרככו (לא להניח להן להשחים). 

 

3 מקלפים את תפוחי האדמה, פורסים ומוסיפים לסיר. 

 

4 יוצקים לסיר את המרק, מתבלים במלח, פלפל ומוסקט ומבשלים על אש קטנה עד שהירקות יתרככו. מסירים מהאש.

 

5 מעבירים את הירקות והמרק דרך מסננת רשת (או מרסקים בבלנדר).

 

6 מוסיפים למרק את השמנת ומעטרים מלמעלה בבצל ירוק. מגישים מיד.