צילום׃ istockphoto
מרק כרשה ותפוחי אדמה
מרק חם וטעים במרקם עשיר וקטיפתי
| מועצת הבקר והחלב
| פורסם 01/04/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (5 מנות):
6 כרשות גדולות
4 כפות חמאה
4 תפוחי אדמה בינוניים
6 כוסות מרק צח (מאבקת מרק כלשהי)
מלח, פלפל ומוסקט לפי הטעם
1 כוס שמנת מתוקה
6 כפות בצל ירוק קצוץ דק
אופן ההכנה:
1 חותכים רק את החלק הלבן של הכרשות,לחתיכות באורך 2-3 ס"מ.
2 מחממים את החמאה בסיר ומאדים את הכרשות על אש קטנה, עד שיתרככו (לא להניח להן להשחים).
3 מקלפים את תפוחי האדמה, פורסים ומוסיפים לסיר.
4 יוצקים לסיר את המרק, מתבלים במלח, פלפל ומוסקט ומבשלים על אש קטנה עד שהירקות יתרככו. מסירים מהאש.
5 מעבירים את הירקות והמרק דרך מסננת רשת (או מרסקים בבלנדר).
6 מוסיפים למרק את השמנת ומעטרים מלמעלה בבצל ירוק. מגישים מיד.