אוכל
צילום׃ עמרי אנדרס צורף

מרק עלים ירוקים עם כופתאות דגים

חגיגה של עלים ושורשים במנה ראשונה עשירה ומעוררת תיאבון

אורן גירון | עושים בישול, מרכז קולינרי למקצועות הבישול והאפייה | פורסם 25/03/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

1/3 כוס שמן זית
2 יחידות בצל קצוץ
1 יחידה כרישה, קצוצה
6 שיני שום, פרוסות
1 יח' פלפל צ'ילי, קצוץ
1 שורש סלרי, חתוך לקוביות (כולל העלים והגבעולים)
2 חבילות מנגולד, חתוכות לרצועות
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מיץ מ-3 לימונים
2 ליטר ציר עוף או ירקות
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור כוסברה קצוצה
מלח
פלפל
סוכר
2 ביצים טרופות

לכופתאום דגים

250 גרם פילה דג ים, טחון
1 ביצה
מלח
פלפל שחור
חופן פירורי מצה
1 בצל מגורר דק
1 צרור בזיליקום קצוץ
1/3 כוס שמן זית
קליפה ומיץ מלימון אחד

אופן ההכנה:

1 למרק: מאדים בצל קצוץ, שום, צ'ילי וכרשה בשמן זית. מוסיפים את שאר הירקות, ומטגנים 3 דקות. מורידים מהאש ומוסיפים פפריקה, בוחשים היטב ומוסיפים ציר. מביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל, לימון וסוכר. מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה קצוצה ומבשלים עד לריכוך כל הירקות. מוסיפים ביצים טרופות, מרתיחים שוב ומכבים את האש.

2. להכנת הכופתאות: מערבבים את כל החומרים ומשהים בקירור כ- 1/2 שעה. יוצרים כדורים בגודל זית גדול ומבשלים בסיר עם מים רותחים כ-5 דקות. מסננים ומעבירים למרק.

3 להגשה: יוצקים את המרק לצלחות הגשה ומוסיפים 3-5 כדורים למנה.