מרק בורשט – מרק סלק ובשר
מרק עשיר בטעמים של פעם, עם מגוון ירקות, עשבי תיבול ובשר בקר
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
600-700 גרם בשר בקר
3 בצלים גדולים קצוצים גס
6 שיני שום קצוצות
4 סלק (2 חתוכים לקוביות, 2 מגורדים גס)
6 גזרים חתוכים לטבעות
4 עגבניות מגורדות
1 רסק עגבניות (100 גרם)
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
צרור פטרוזיליה קצוץ
צרור עלי שמיר קשור בחוט
מעט עלי סלרי
4-5 גבעולי סלרי קצוצים דק
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
1 כף סוכר
2 כפות קמח
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצלים במעט שמן עד לשקיפות, מוסיפים את שיני השום הקצוצות ומערבבים כ2-3 דקות.
2 מוסיפים את הקמח, בוחשים היטב ומוסיפים מים עד גובה חצי הסיר.
3 מוסיפים את הבשר, הירקות, עשבי התיבול ורסק העגבניות.
4 מוסיפים מים עד כמעט קצה גובה הסיר, מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש הנמוכה ביותר.
5 מתבלים בנדיבות ומבשלים כ-3 שעות. בוחשים מדי פעם את החומרים ששוקעים בתחתית הסיר, בודקים ומתקנים טעם.
6 במהלך הבישול הופך המרק מאדום לחום כהה. בסיום הבישול מוציאים את צרור עלי השמיר, מוזגים למרקיות ומגישים.