אוכל
צילום׃ דניה Danya photo

מרק גונדי

מרק פרסי עם קציצות בשר ואורז

אבי שטייניץ | אדום אדום | פורסם 15/12/09 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקציצות

1/2 ק"ג בשר טחון
2 וחצי כפות אורז לא מבושל (בסמטי או פרסי)
מלח ופלפל שחור
קורט הל טחון
בצל גדול קלוף מגורר ומסונן
קורט כורכום
קורט כמון

למרק

2 גזרים
2 שורש פטרוזיליה
200 גרם דלעת
3 ענפי שמיר טרי
מרק עוף צח

אופן ההכנה:

1 מרתיחים את המרק הצח עם גזר חתוך יפה, שורש פטרוזיליה קטן, קוביות דלעת ומעט מלח ומביאים לרתיחה. 2. מערבבים את כל חומרי הקציצה היטב כשלוש דקות, צרים קציצות עגולות, מניחים בעדינות במרק הרותח , מקפידים לא להכניס את כל הקציצות יחד ושהמרק ימשיך לרתוח. מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה בינונית כחצי שעה. 3. מגישים בקערת מרק עם המרק המסונן וירקות המרק