צילום׃ Debi Treloar, GettyImages IL
שומר מבושל בזעפרן עם לימון ודבש
מתכון חמוץ מתוק של ארז קומורובסקי
ארז קומרובסקי | גלובס
| פורסם 09/03/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
6 שומרים קטנים חתוכים לחצאים לאורכם
קורט זעפרן
1-2 לימונים בשלים סחוטים טרי
1 כפית גרירת לימון
2 כפות דבש
חצי כוס שמן זית עדין
75 גרם חמאה (לא הכרחי)
פלפל ירוק גרוס טרי לפי הטעם
מלח ים גס
אופן ההכנה:
1 "פותחים" את הזעפרן ברבע כוס מים חמים ומשרים כ-10 דקות. 2. מניחים בסיר את השומרים החתוכים והזעפרן הפתוח, ומבשלים בשמן הזית והחמאה. 3. מפזרים מלמעלה את גרירת לימון, מלח הים גס והדבש. 4. ממשיכים בבישול על להבה קטנה כחצי שעה עד שלושת רבעי שעה, או עד שהשומרים מתרככים לגמרי. 5. בוזקים את הפלפל הגרוס, ומטפטים את מיץ הלימון מלמעלה. 6. מגישים ליד העוף הצלוי ונהנים ביותר.