אצבעות תירס
הפינגר-פוד האולטימטיבי - טעים, פריך ו(די) פשוט להכנה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
לפשטידה
2 כוסות גרגרי תירס (1.5 מתוכם לטחינה)
1/2 כוס חלב
1 ביצה מס 1
50 גרם גבינה צהובה (בחירה חופשית: עמק, פרמזן, אחר)
150 גרם גבינה בולגרית מכל סוג
1/2 כוס בצל ירוק (טבעות דקות של החלק הירוק)
70 גרם קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
מלח
פלפל (עדיף לבן)
לבלילה
1 ביצה
1 כוס מים
1/2-3/4 כוס קמח
מלח
פלפל
תיבול אחר לפי הטעם
לציפוי
פירורי לחם מכל סוג
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1 מכניסים את כל חומרי הפשטידה למעבד מזון לטחינה חלקה, למעט חצי כוס גרגרי התירס והבצל.
2 בתום הטחינה מכניסים את שארית התירס והבצל לערבוב בכמה פולסים קצרים. (המטרה היא לשמור על צורתם בתוך האצבעות).
3 מעבירים לתבנית אפייה 20X20 ס"מ, ואופים בחום של 175 מעלות למשך 20-25 דקות.
4 בתום האפייה רצוי שהפשטידה תהיה מוצקה ובהירה.
5 מצננים היטב ומשחררים מהתבנית.
6 לאחר הצינון פורסים לאצבעות בגודל 2X2X10 ס"מ.
7 מערבבים יחד את חומרי הבלילה וטובלים בה את האצבעות. מסירים שאריות טפטוף ומצפים בפירורי הלחם.
8 בעזרת מרית טובלים את האצבעות בשמן חם מאד - טבילה קצרה (15 שניות) להזהבה בהירה.
הערה: בגלל עומק תבנית סטנדרטית וגובהה הנמוך של הפשטידה – כדאי לשים בתחתית התבנית נייר אפייה למען יהיה חילוץ נקי ולא תישבר בעת ההוצאה מהתבנית.