אוכל
צילום׃ לאכול עם העיניים

אצבעות תירס

הפינגר-פוד האולטימטיבי - טעים, פריך ו(די) פשוט להכנה

נאוה (דונה קישוט) | לאכול עם העיניים | פורסם 08/04/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.6 114 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

לפשטידה

2 כוסות גרגרי תירס (1.5 מתוכם לטחינה)
1/2 כוס חלב
1 ביצה מס 1
50 גרם גבינה צהובה (בחירה חופשית: עמק, פרמזן, אחר)
150 גרם גבינה בולגרית מכל סוג
1/2 כוס בצל ירוק (טבעות דקות של החלק הירוק)
70 גרם קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
מלח
פלפל (עדיף לבן)

לבלילה

1 ביצה
1 כוס מים
1/2-3/4 כוס קמח
מלח
פלפל
תיבול אחר לפי הטעם

לציפוי

פירורי לחם מכל סוג
שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 מכניסים את כל חומרי הפשטידה למעבד מזון לטחינה חלקה, למעט חצי כוס גרגרי התירס והבצל.

2 בתום הטחינה מכניסים את שארית התירס והבצל לערבוב בכמה פולסים קצרים. (המטרה היא לשמור על צורתם בתוך האצבעות).

3 מעבירים לתבנית אפייה 20X20 ס"מ, ואופים בחום של 175 מעלות למשך 20-25 דקות.

4 בתום האפייה רצוי שהפשטידה תהיה מוצקה ובהירה.

5 מצננים היטב ומשחררים מהתבנית.

6 לאחר הצינון פורסים לאצבעות בגודל 2X2X10 ס"מ.

7 מערבבים יחד את חומרי הבלילה וטובלים בה את האצבעות. מסירים שאריות טפטוף ומצפים בפירורי הלחם.

8 בעזרת מרית טובלים את האצבעות בשמן חם מאד - טבילה קצרה (15 שניות) להזהבה בהירה.

הערה: בגלל עומק תבנית סטנדרטית וגובהה הנמוך של הפשטידה – כדאי לשים בתחתית התבנית נייר אפייה למען יהיה חילוץ נקי ולא תישבר בעת ההוצאה מהתבנית.