אוכל
צילום׃ אלקנה ביטון

מרק חומוס

מרק סמיך, מעט חריף ועשיר בכל טוב, עם דלעת, גזרים וכמובן החומוס שעושה את כל ההבדל

אלקנה ביטון | mako | פורסם 12/01/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

שקית חומוס מבושל וקפוא של סנפרוסט (800 גרם)
בצל גדול
5 שיני שום
200 גרם דלעת
דלורית בינונית אחת
2 גזרים גדולים
זר כוסברה
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 קולפים את כל הירקות וחותכים גס.

2 שמים את החומוס ואת כל הירקות בסיר גדול, מוסיפים מים ומבשלים שעה ורבע. בודקים אם הגזר רך – אם לא, ממשיכים לבשל.

3 מוציאים כוס וחצי של גרגרי חומוס מהמרק, ומניחים בצד.

4 מתבלים את המרק וטוחנים בבלנדר ידני (או בלנדר רגיל). אם מתקבל מרק סמיך מדי, מוסיפים מעט מים חמים.

5 מוסיפים את החומוסים ששמרנו בצד, שייתנו טקסטורה מעניינת ויזכירו לנו שבעבר גרו פה מלא מלא חומוסים.