צילום׃ אלקנה ביטון
מרק חומוס
מרק סמיך, מעט חריף ועשיר בכל טוב, עם דלעת, גזרים וכמובן החומוס שעושה את כל ההבדל
אלקנה ביטון | mako
| פורסם 12/01/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (15 מנות):
שקית חומוס מבושל וקפוא של סנפרוסט (800 גרם)
בצל גדול
5 שיני שום
200 גרם דלעת
דלורית בינונית אחת
2 גזרים גדולים
זר כוסברה
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1 קולפים את כל הירקות וחותכים גס.
2 שמים את החומוס ואת כל הירקות בסיר גדול, מוסיפים מים ומבשלים שעה ורבע. בודקים אם הגזר רך – אם לא, ממשיכים לבשל.
3 מוציאים כוס וחצי של גרגרי חומוס מהמרק, ומניחים בצד.
4 מתבלים את המרק וטוחנים בבלנדר ידני (או בלנדר רגיל). אם מתקבל מרק סמיך מדי, מוסיפים מעט מים חמים.
5 מוסיפים את החומוסים ששמרנו בצד, שייתנו טקסטורה מעניינת ויזכירו לנו שבעבר גרו פה מלא מלא חומוסים.