מרק כרובית מנצח ב-5 מרכיבים
מרק פלאי, שמנצל את כל חלקי הכרובית כמו שצריך (כן כן, כולל הגבעולים הירוקים). עם קצת מלח-פלפל ושמן זית או חמאה - באמת שלא צריך יותר
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
רבע כוס שמן זית
ראש כרובית יפה בגודל בינוני, עם הגבעולים הירוקים (משקל 1 ק"ג בערך עם העלים)
מלח
פלפל שחור
30 גרם חמאה או 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
>> מתכונים לפסח
1 חותכים את הגבעולים הירוקים מהכרובית, שוטפים היטב וקוצצים דק כמו סלרי.
2 מפרידים את הכרוביות לתפרחות, קולפים את הגבעול הלבן והעבה (רק כדי להיפטר מהשכבה הסיבית, אפשר לעשות זאת עם סכין) וחותכים לקוביות בגודל בינוני.
3 מחממים חצי מכמות השמן במחבת ומטגנים מעט את גבעולי הכרובית עם מעט מלח ופלפל, בערך 2 דקות, עד לריכוך קל. מוסיפים את תפרחות הכרובית.
4 מוסיפים מים עד שלושת רבעי מגובה הכרובית.
5 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה 15-20 דקות, עד שכל חלקי הכרובית מתרככים לחלוטין.
6 מסננים את תכולת הסיר ושומרים את הנוזלים – זהו ציר כרובית שאחר כך תוכלו להשתמש בו כציר ירקות.
7 מעבירים את חלקי הכרובית בעודם חמים לבלנדר (בנגלות אם צריך) וטוחנים היטב למרקם חלק.
8 תוך כדי הטחינה מוסיפים את החמאה או שמן הזית הנוסף ובערך 2-3 כוסות מנוזלי הבישול.
9 טועמים, מתבלים במלח ופלפל ומגישים.
* אפשר לטחון את המרק בבלנדר ידני. זה דורש פחות התעסקות עם כלים אבל לוקח יותר זמן עד שהוא מגיע למרקם ממש אחיד.