אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

מרק כרובית מנצח ב-5 מרכיבים

מרק פלאי, שמנצל את כל חלקי הכרובית כמו שצריך (כן כן, כולל הגבעולים הירוקים). עם קצת מלח-פלפל ושמן זית או חמאה - באמת שלא צריך יותר

עז תלם | mako אוכל | פורסם 11/12/18 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 244 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (6 מנות):

רבע כוס שמן זית

ראש כרובית יפה בגודל בינוני, עם הגבעולים הירוקים (משקל 1 ק"ג בערך עם העלים)

מלח

פלפל שחור

30 גרם חמאה או 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

>> מתכונים לפסח

1 חותכים את הגבעולים הירוקים מהכרובית, שוטפים היטב וקוצצים דק כמו סלרי.

2 מפרידים את הכרוביות לתפרחות, קולפים את הגבעול הלבן והעבה (רק כדי להיפטר מהשכבה הסיבית, אפשר לעשות זאת עם סכין) וחותכים לקוביות בגודל בינוני.

3 מחממים חצי מכמות השמן במחבת ומטגנים מעט את גבעולי הכרובית עם מעט מלח ופלפל, בערך 2 דקות, עד לריכוך קל. מוסיפים את תפרחות הכרובית.

4 מוסיפים מים עד שלושת רבעי מגובה הכרובית.

5 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה 15-20 דקות, עד שכל חלקי הכרובית מתרככים לחלוטין.

>> בקרו בבלוג של עז תלם

6 מסננים את תכולת הסיר ושומרים את הנוזלים – זהו ציר כרובית שאחר כך תוכלו להשתמש בו כציר ירקות.

7 מעבירים את חלקי הכרובית בעודם חמים לבלנדר (בנגלות אם צריך) וטוחנים היטב למרקם חלק.

8 תוך כדי הטחינה מוסיפים את החמאה או שמן הזית הנוסף ובערך 2-3 כוסות מנוזלי הבישול.

9 טועמים, מתבלים במלח ופלפל ומגישים.

* אפשר לטחון את המרק בבלנדר ידני. זה דורש פחות התעסקות עם כלים אבל לוקח יותר זמן עד שהוא מגיע למרקם ממש אחיד.