מרק עדשים כתומות ובטטה של יונית צוקרמן
הנה מרק לאמץ כבר עכשיו, כשקר אבל עדיין לא מאוד, וסגרירי אבל עדיין לא סוער. הוא טיפה מתוק, בזכות הבטטה, סמיך בזכות העדשים וילדים עפים עליו בגלל האטריות והפתיתים. ואבקת המרק? קודם תנסו, אחר כך תחליטו
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרק עדשים כתומות הוא אחד המרקים הכי טעימים שיש. אני הכי אוהבת שהעדשים מתבשלות ולאט לאט מסמיכות את המרק, ואוהבת גם את המתיקות העדינה שהבטטה מעניקה למרק. מרק טעים וסופר קל להכנה, מושלם לילדים כי הם לא מרגישים בעדשים.
מרכיבים :
שמן זית
1 בצל, קצוץ
2 גזרים, חתוכים לקוביות
קישוא גדול, חתוך לקוביות
2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
2 ענפי סלרי, קצוצים דק
1 בטטה בינונית או 2 קטנות, קלופות וחתוכות לקוביות
רבע קילו (חצי חבילה) עדשים כתומות
כף מלח
שלושת רבעי כפית כורכום
כפית כמון
חצי כפית פלפל שחור
2 כפות אבקת מרק עוף
חצי כוס פתיתים (לא חובה)
חצי כוס אטריות דקות
אופן ההכנה:
1 מחממים שמן בסיר עמוק.
2 מכניסים את כל הירקות ומטגנים 2-3 דקות. מוסיפים את העדשים ומטגנים עוד דקה-שתיים.
3 מוסיפים מים רותחים עד שלושה רבעים מגובה הסיר ומביאים שום לרתיחה. מוסיפים תבלינים ומערבבים.
4 מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 45 דקות. כרבע שעה לפני סוף הבישול מוסיפים את הפתיתים, אם רוצים, ואת האטריות.
המתכון פורסם לראשונה ב-mako גרין בדצמבר 2022.