אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

מרק מיסו יפני

מרק ירקות יפני מסורתי עם כרישה, גזרים, אצות ים וכמובן טעמו המיוחד של המיסו

ליאורה אקוקה גולדברג | יחסי ציבור | פורסם 07/10/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.4 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

כרישה - 2 גבעולים חתוכים לרצועות
2 גזרים - חתוך לרצועות
1 בצל - חתוך ל4- רבעים
שורש פטרוזיליה או לפת
4-6 פיטריות שיטקי יבשות שהושרו במים - לחתוך לרצועות דקות
3-4 ס"מ רצועת אצת ים קומבו
מיסו, רצוי לבן (1 כף מיסו על כל כוס מים)

אופן ההכנה:

1 מכניסים לסיר 4-5 כוסות מים עם הכרישה, הבצל ושורש הפטרוזיליה למשך כ-30 דקות.

2 מסננים את הציר לתוך סיר הבישול ושמים את הירקות בצד.

3 מוסיפים לסיר מיסו שהומס בחצי כוס מים חמים, את הקומבו, הפיטריות והגזר

4 מבשלים עוד כ-5 דקות על אש חלשה ומערבבים היטב.

5 מגישים עם קישוטי בצל ירוק.