צילום׃ Kasiam, Istock
מרק עגבניות קלויות
הטעם הקלוי של העגבניות והחצילים, יחד עם המוצרים הבסיסיים והאיכותיים, הופכים את המרק האיטלקי הזה מושלם לסוף שבוע סוער
שף אריק שנק | חוות אלנבי
| פורסם 03/11/11
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
8 עגבניות בינוניות בשלות
חציל שלם
חופן עלי תרד
2 קופסאות של עגבניות מרוסקות
לציר הירקות
4 שיני שום
צרור עלי תימין
בצל גדול
גזר גדול
צרור עלי סלרי
3-4 עלי דפנה
מלח / סוכר / פלפל / טבסקו (לתיבול לפי הטעם)
ליטר וחצי מים
אופן ההכנה:
1 קולים וקולפים על האש את העגבניות והחציל.
2 מחלקים את החציל לארבעה חלקים ומניחים בצד.
3 קולפים את העגבניות, מרחיקים את הגרעינים וחותכים לפילטים.
4 מכינים ציר ירקות, ונותנים לו להגיע לצמצום.
5 מוסיפים את העגבניות המרוסקות לציר, מצמצמים עוד ומוסיפים תבלינים.
6 מסננים את הירקות.
7 מחלקים את התבשיל ל-4 מנות, ומוסיפים את העגבניות הקלויות והחצילים שתובלו במלח גס ושמן זית. מזלפים מעט שמן זית מעל.
8 מפזרים מעל עלי תרד שטוגנו קלות בשמן לא עמוק.