אוכל
צילום׃ Kasiam, Istock

מרק עגבניות קלויות

הטעם הקלוי של העגבניות והחצילים, יחד עם המוצרים הבסיסיים והאיכותיים, הופכים את המרק האיטלקי הזה מושלם לסוף שבוע סוער

שף אריק שנק | חוות אלנבי | פורסם 03/11/11 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

8 עגבניות בינוניות בשלות

חציל שלם

חופן עלי תרד

2 קופסאות של עגבניות מרוסקות

לציר הירקות

4 שיני שום

צרור עלי תימין

בצל גדול

גזר גדול

צרור עלי סלרי

3-4 עלי דפנה

מלח / סוכר / פלפל / טבסקו (לתיבול לפי הטעם)

ליטר וחצי מים

אופן ההכנה:

1 קולים וקולפים על האש את העגבניות והחציל.

2 מחלקים את החציל לארבעה חלקים ומניחים בצד.

3 קולפים את העגבניות, מרחיקים את הגרעינים וחותכים לפילטים.

4 מכינים ציר ירקות, ונותנים לו להגיע לצמצום.

5 מוסיפים את העגבניות המרוסקות לציר, מצמצמים עוד ומוסיפים תבלינים.

6 מסננים את הירקות.

7 מחלקים את התבשיל ל-4 מנות, ומוסיפים את העגבניות הקלויות והחצילים שתובלו במלח גס ושמן זית. מזלפים מעט שמן זית מעל.

8 מפזרים מעל עלי תרד שטוגנו קלות בשמן לא עמוק.