אוכל
צילום׃ MARIA TOUTOUDAKI, Istock

מרק חצילים ויוגורט

מרק קטיפתי של חצילים ואורז בתוספת מרעננת של יוגורט ונענע

| מועצת הבקר והחלב | פורסם 01/04/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

2 חצילים לא קלופים חתוכים
½ כוס אורז
מיץ מלימון שלם
2 שיני שום קלופות
2 גביעי יוגורט 1.5%
צרור נענע
כף שמן זית
פלפל
כפית מלח
1.5 ליטר מים רותחים

 

אופן ההכנה:

1 מחממים כף שמן זית בסיר, מוסיפים שן שום אחת, מיץ לימון, חופן עלי נענע קצוצים ואת האורז, ומטגנים כמה דקות.

2 מוסיפים 1.5 ליטר מים רותחים ואת החצילים, מלח ופלפל. מבשלים כ-20 דקות.

3 מערבבים בקערה יוגורט, שן שום מרוסקת, עלי נענע קצוצים, כף שמן זית, כף מיץ לימון.

4 יוצקים את מרק החצילים לקערות הגשה, מוסיפים 2 כפות מתערובת היוגורט ומגישים.