צילום׃ MARIA TOUTOUDAKI, Istock
מרק חצילים ויוגורט
מרק קטיפתי של חצילים ואורז בתוספת מרעננת של יוגורט ונענע
| מועצת הבקר והחלב
| פורסם 01/04/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
2 חצילים לא קלופים חתוכים
½ כוס אורז
מיץ מלימון שלם
2 שיני שום קלופות
2 גביעי יוגורט 1.5%
צרור נענע
כף שמן זית
פלפל
כפית מלח
1.5 ליטר מים רותחים
אופן ההכנה:
1 מחממים כף שמן זית בסיר, מוסיפים שן שום אחת, מיץ לימון, חופן עלי נענע קצוצים ואת האורז, ומטגנים כמה דקות.
2 מוסיפים 1.5 ליטר מים רותחים ואת החצילים, מלח ופלפל. מבשלים כ-20 דקות.
3 מערבבים בקערה יוגורט, שן שום מרוסקת, עלי נענע קצוצים, כף שמן זית, כף מיץ לימון.
4 יוצקים את מרק החצילים לקערות הגשה, מוסיפים 2 כפות מתערובת היוגורט ומגישים.