אוכל
צילום׃ "שנה של אוכל טוב" בהוצאת ידיעות ספרים

מרק סלק פשוט ונהדר

מרק טעים, מזין ועשיר בירקות ובמרכיבים תזונתיים

איילת הירשמן | שנה של אוכל טוב, הוצאת ידיעות אחרונות | פורסם 08/09/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 2.9 204 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 כפות חמאה
2 כפות שמן זית
1 בצל, חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
1 גזר חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
6 סלקים קטנים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
1 תפוח אדמה בינוני, קלוף וחתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
1 כף שורש ג'ינג'ר טרי קלוף וקצוץ דק
1 כף סוכר חום
1/2 כפית קינמון טחון
1 עלה דפנה
1 כפית מלח
5 כוסות ציר עוף (מוכן או מתוצרת בית)
1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה:

1 מחממים את החמאה ושמן הזית בסיר, עד שהחמאה נמסה. מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים כמה דקות מעל להבה בינונית-גבוהה, עד שהם מתרככים. מוסיפים את קוביות הסלק, תפוח האדמה והג'ינג'ר ומבשלים תוך ערבוב 5 דקות. 2. מוסיפים את הסוכר, הקינמון, על הדפנה והמלח ומערבבים. מוסיפים את הציר, מביאים לרתיחה ומבשלים 30 דקות מעל להבה בינונית-נמוכה, ברתיחה עדינה, עד שהירקות רכים מאוד. 3. מוציאים את עלה הדפנה. בעזרת בלנדר מוט, טוחנים קלות את המרק – המטרה היא לא להגיע למחית חלקה לגמרי, אלא למרקם חלק עם כמה מרכיבים מודגשים בתוכו. מחממים שוב, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים. 4. יוצקים לקעריות ומגישים, אפשר עם שמנת חמוצה.