אוכל
צילום׃ New Africa, ShutterStock

צזיקי

הגיע הזמן להפסיק להתפשר על צזיקי בינוני, כי האמת היא שצזיקי יכול להיות הרבה יותר מרק יוגורט דליל עם מלפפונים ושמיר. תשאלו את גולן גורפינקל ואת העונג הסמיך הזה שהוא לימד אותנו להכין

גולן גורפינקל | גלובס | פורסם 23/08/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חצי קילוגרם יוגורט עיזים סמיך

6 מלפפונים בינוניים (מי שמחמיץ מלפפונים: להחליף מלפפון אחד במלפפון שהוחמץ 24 שעות בלבד; זה מוסיף רעננות ועניין למנה)

10 גבעולי שמיר, קצוצים דק

10 גבעולי נענע, קצוצים דק

1 כפית שטוחה שום כתוש

2 כפות חומץ בן יין אדום

1 כפית מחוקה מלח

1 כף שמן זית (להגשה)

מעט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מניחים את היוגורט בבד חיתול מעל מסננת למשך הלילה.

יוגורט בבד חיתול (צילום: עודד קרני)
משאירים בבד חיתול למשך הלילה|צילום: עודד קרני
מלפפונים (צילום: shutterstock)
את הגרעינים שבפנים אנחנו לא רוצים בצזיקי שלנו|צילום: shutterstock

2 חוצים את המלפפונים לאורכם, בעזרת כפית מסירים את הגרעינים ומניחים את המלפפונים הפוך, לניקוז הנוזלים.

3 מערבבים את כל חומרי המתכון ומתקנים תיבול.

4 בהגשה יוצקים שמן זית ומפזרים פלפל שחור.

צזיקי (צילום: minadezhda, ShutterStock)
צזיקי|צילום: minadezhda, ShutterStock

בתיאבון!