מרק עגבניות ולחם איטלקי (פאפא אל פומודורו)
אם יש מישהו שיכול לקחת כל כך מעט מרכיבים - כולל לחם לא טרי! - ולהפוך אותם למעדן, ברור שהמישהו הזה הוא אהרוני. כאן הוא נשען על המסורת האיטלקית ויוצר מנה שהיא ספק מרק ספק נזיד, שכל המשפחה תזלול בשמחה
ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני
| פורסם 16/11/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
5-6 פרוסות לחם לבן, ללא הקרום, קרועות
רבע כוס שמן זית
3 עלי מרווה
3 שיני שום קצוצות
6 עגבניות בשלות, קלופות, קצוצות
20 עלי בזיליקום קרועים ביד
מים
מלח
פלפל שחור טחון טרי
גבינת פרמזן מגורדת
אופן ההכנה:
1 שמים את השמן, השום והמרווה בסיר ומאדים כשלוש דקות.
2 מוסיפים את הלחם והעגבניות ומבשלים יחד כשתי דקות. מוסיפים מעט מים, מלח ופלפל, מביאים לרתיחה ומבשלים כמה דקות עד שהלחם מתרכך מעט. מוסיפים את עלי הבזיליקום ומערבבים.
3 מעבירים לצלחות הגשה, מפזרים מעל גבינת פרמזן ומגישים.