אוכל
צילום׃ דניה Danya photo

מרק בשר עם עדשים

מרק עשיר לחורף חם

אבי שטייניץ | אדום אדום | פורסם 20/12/09 
  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

נתחים למרק וחמין (500 גרם אסאדו, פרוסה עבה של אוסובקו, 200 גרם עצמות חוליה)
1 בצל גדול קלוף וקצוץ דק
2 כפות שמן צמחי
2.5 כוסות עדשים ירוקות שטופות ומסוננות
2 גזר בינוני קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 קולרבי קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
3 שיני שום כתוש
2.5 כפיות מלח
1/4כפית פלפל שחור
כפית וקצת של כמון
חופן כוסברה קצוצה דק
2 לימונים פרסי יבש (ניתן להמיר לימון פרסי ב- 3 כפות מיץ לימון)
4.5 ליטר מים

אופן ההכנה:

1 חותכים את הבשר לקוביות 2*2 ואת שרשרת הצלעות לקטעים של צלע.2. מניחים בסיר את הבשר ומכסים ב-3 ליטר מים קרים וכפית מלח ומביאים לרתיחה.3. מסירים את הקצף ומבשלים על להבה נמוכה/בינונית שעה וחצי ללא מכסה.4. במחבת מחממים שמן ומטגנים את הבצל והשום להזהבה קלה, מוסיפים את הקולרביוהגזר ומטגנים עוד כ– 5 דקות .5. מוסיפים את הירקות לסיר המרק יחד עם העדשים,ומוסיפים ליטר וחצי מים נוספים ואת שאר התבלינים למרק, מבשלים עוד כשעה וחצי על להבה נמוכה ללא מכסה, משלימים טעם ולסיום מוסיפים את הכוסברה הקצוצה.