אוכל
צילום׃ דניאל לילה, על השולחן

מרק שעועית עם תירס וצ'ילי

מרק שעועית חורפי וחריף בנוסח מקסיקני

עדי רם | טבע הריפוי | פורסם 19/02/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

‏2 כוסות שעועית חומה בהירה שהושרתה במים למשך הלילה‏
בצל גדול קצוץ דק
‏2 גזרים קלופים וקצוצים‏
גבעול סלרי גדול קצוץ דק
כפית אורגנו מיובש
‏3 שיני שום כתושות‏
כפית מלח
‏500 גרם עגבניות קלופות וקצוצות דק או 2 כוסות עגבניות משומרות מרוסקות‏
‏2 כוסות גרעיני תירס קפוא‏
‏1-2 כפות רוטב סויה‏
‏3 פלפלונים ירוקים חריפים קלויים וקצוצים‏
‏6 כפות כוסברה קצוצה‏
‏2 כוסות רצועות כרוב דקות‏

 

 

אופן ההכנה:

מסננים את השעועית ומעבירים לסיר. מכסים במים קרים ומביאים לרתיחה. ‏מבשלים במשך 5 דקות ומסננים.מוסיפים לשעועית 10 כוסות מים קרים, את הבצל, הגזר והסלרי ומביאים לרתיחה.מנמיכים את הלהבה, מכסים חלקית ומבשלים ‏במשך כשעה.מוסיפים אורגנו, שום, מלח, צ'ילי ועגבניות וממשיכים לבשל עד ‏שהשעועית מתרככת.מוסיפים תירס ופלפלים, מביאים שוב לרתיחה ומתבלים ברוטב ‏סויה לפי הטעם.‏מסירים מהאש ובוחשים פנימה את הכוסברה.אם המרק סמיך מדי, מוסיפים ‏עוד מים רותחים ומתקנים את התיבול.שמים מעט כרוב בכל קערית מרק, ‏יוצקים את המרק ומגישים מיד.