צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל
מרק עדשים
יש אלף דרכים להכין מרק עדשים, ובכל פעם אנחנו בוחרים אחת אחרת - בהתאם לזמן, המצרכים והחשק העומדים לרשותנו. ומה כשאנחנו לא מצליחים להחליט? אז אנחנו תמיד חוזרים למתכון של מעדניית אגתה, כי מה שבטוח בטוח
מעדניית אגתה | mako אוכל
| פורסם 25/01/22
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
4 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ
5 שיני שום, קצוצות
3 גבעולי סלרי, קצוצים (עם העלים)
3 גזרים, מגורדים
כוס וחצי עדשים ירוקות
2 ליטר מים
מלח
פלפל שחור
כורכום
מעט כמון
חופן כוסברה קצוצה
חופן עלי מנגולד קצוצים (החלק הירוק בלבד)
מיץ לימון
יוגורט יווני (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 משרים את העדשים בהרבה מים.
2 מטגנים בשמן זית את הבצל.
3 מוסיפים שום, גזר וסלרי וממשיכים לאדות.
4 מסננים את העדשים, ומוסיפים לסיר אותן, את המים ואת התבלינים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה.
5 10 דקות לפני תום הבישול מוסיפים את הכוסברה ועלי המנגולד.
6 הגשה: מעבירים מהמרק לקערה, מוסיפים כף מיץ לימון ויוגורט יווני, ומגישים.
** למנה פרווה אפשר לוותר על היוגורט בהגשה.
המתכון באדיבות מעדניית אגתה, ראול ולנברג 24, מגדלי זיו, תל אביב.03-5757901
עוד מהמרקים המצוינים של אגתה:
בתיאבון!