צילום׃ YinYang, Istock
מרק פטריות של השף ניר צוק
מרק מהיר הכנה של פטריות ושמנת עם תוספת נהדרת של רוקט טרי
ניר צוק | גלובס
| פורסם 22/02/09
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחמישים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
4 בצלים קצוצים דק
1 סלסילת פטריות
צרור רוקט טרי
2 כפות קמח שטוחות
רבע כוס שמן זית
חצי מכל שמנת מתוקה 38%
1 ליטר מים
אופן ההכנה:
1 מטגנים היטב את הבצל מעל להבה נמוכה.
2 קוצצים את הפטריות ומוסיפים לבצל. מגבירים את הלהבה למקסימום, ומטגנים את הפטריות כשתי דקות.
3 מנמיכים שוב את הלהבה, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים בזרם דק את המים תוך כדי ערבוב, למניעת גושים.
4 מבשלים כ-30 דקות ומערבבים מדי פעם.
5 לקראת סוף הבישול מוסיפים את השמנת. מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
6 מגישים עם רוקט קצוץ מעל.