אוכל
צילום׃ YinYang, Istock

מרק פטריות של השף ניר צוק

מרק מהיר הכנה של פטריות ושמנת עם תוספת נהדרת של רוקט טרי

ניר צוק | גלובס | פורסם 22/02/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 44 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 בצלים קצוצים דק

1 סלסילת פטריות

צרור רוקט טרי

2 כפות קמח שטוחות

רבע כוס שמן זית

חצי מכל שמנת מתוקה 38%

1 ליטר מים

אופן ההכנה:

1 מטגנים היטב את הבצל מעל להבה נמוכה.

2 קוצצים את הפטריות ומוסיפים לבצל. מגבירים את הלהבה למקסימום, ומטגנים את הפטריות כשתי דקות.

3 מנמיכים שוב את הלהבה, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים בזרם דק את המים תוך כדי ערבוב, למניעת גושים.

4 מבשלים כ-30 דקות ומערבבים מדי פעם.

5 לקראת סוף הבישול מוסיפים את השמנת. מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים כ-5 דקות נוספות.

6 מגישים עם רוקט קצוץ מעל.