אוכל
צילום׃ istockphoto

חרירה מרוקאית

מרק עדשים וגרגירי חומוס

ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני | פורסם 20/11/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 177 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כפות שמן זית
4 גבעולי כרפס חתוכים לקוביות
2 בצלים כוס של עדשים חומים
2 כפות אבקת מרק עוף ( אפשר גם פרווה)
6.5 כוסות מים
4 עגבניות חתוכות לקוביות
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
כוס גרגרי חומוס מבושלים (ניתן להשתמש בחומוס מקופסה)
כף כורכום
כפית ג'ינג'ר
פסטה דקה וקטנה

אופן ההכנה:

בסיר גדול מחממים את השמן ומוסיפים את הבצל עד שיזהיב.מוסיפים את הכרפס ואת העדשים.מוסיפים 6.5 כוסות מים רותחים ואבקת המרק (אפשר מרק עוף פרווה), מכסים את הסיר ומבשלים כעשר דקות עד שהכרפס מתרכך.3.  בבלנדר, טוחנים חצי כוס מים רתוחים עם כפית קטנה של אבקת מרק, הפטרוזיליה, הכוסברה והעגבניות.מוסיפים את הכורכום והג'ינגר ומעבדים עד שמקבלים תערובת אחידה.4. מוסיפים למרק את תערובת התיבול, החומוס והפסטה ומבשלים עוד 30-35 דקות. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.לפני ההגשה מערבבים כוס מים קרים עם 2 כפות קמח ומוסיפים למרק כדי שיסמיך.מגישים עם לימון, כדאי לסחוט את המיץ לתוך המרק.