אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

מרק גריסים וירקות

יום כמו היום מחייב מרק ירקות עשיר במיוחד - כזה שיש בו גם בטטה וגם תפוחי אדמה, גם גזר וגם זוקיני, גם דלעת, גם כרובית וגם גריסים, שיהיה סמיך ויחמם טוב טוב את הבטן

קובי בנדלק ועפר אלמליח | זופה | פורסם 04/03/19 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 213 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (10 מנות):

3 כפות שמן זית

2 בצלים, קצוצים

2 שיני שום, קצוצות גס

עלה דפנה

חצי פלפל שאטה

2 גרגירי פלפל אנגלי

רבע כפית זרעי כוסברה

בטטה בינונית, חתוכה לקוביות גדולות

2 גזרים, חתוכים לקוביות גדולות

2 זוקיני, חתוכים לקוביות גדולות

150 גרם דלעת, חתוכה לקוביות גדולות

חצי ראש כרובית, מופרד לפרחים

4 ענפי סלרי אמריקאי, קצוצים גס

כפית וחצי כורכום

כפית וחצי פפריקה מתוקה

רבע כפית כפית כמון טחון

3 ליטר מים או ציר ירקות

2 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות גדולות

חופן שעועית ירוקה (לא חובה)

שליש כוס גריסי פנינה, שהובאו לרתיחה עם הרבה מים וסוננו (הכמות לפני הבישול)

רבע צרור פטרוזיליה, קצוץ

רבע צרור כוסברה, קצוץ

רבע צרור עירית, קצוץ

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מחממים סיר גדול עם שמן זית ומטגנים את הבצל כשתי דקות, עד לשקיפות.

2 מוסיפים שום, עלה דפנה, פלפל שאטה, פלפל אנגלי וזרעי כוסברה. ממשיכים לטגן כשתי דקות נוספות.

>> עוד המון מתכונים למרקים שווים מחכים לכם כאן

3 מוסיפים בטטה וגזר ומטגנים עוד כ-2 דקות.

4 מוסיפים את שאר הירקות פרט לתפוח האדמה.

5 מוסיפים כורכום, פפריקה וכמון ואת הנוזלים. מביאים לרתיחה ומוסיפים את תפוח האדמה. מנמיכים לאש בינונית, מבשלים כ-30 דקות ומכבים את האש. אם רוצים, אפשר להוסיף 10 דקות לפני סוף הבישול חופן שעועית ירוקה.

6 מוסיפים את הגריסים ואת עשבי התיבול ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים עוד 5 דקות ומסירים מהאש.

המתכון באדיבות רשת זופה.