צילום׃ מדריך התזונה לפעוטות, מטרנה
מרק דלעת
מתכון מהיר ופשוט למרק כתום קרמי וטעים
| מועצת הבקר והחלב
| פורסם 01/04/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1 ק"ג דלעת קלופה, מגולענת וחתוכה
2 בצלים
3 כפות חמאה
מלח ופלפל
כף סוכר לפחות
2 כפות אבקת מרק פרווה
1 מכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1 קולפים וחותכים את הבצלים.
2 מזהיבים אותם בחמאה בסיר גדול, מקפידים להסיר מהאש לפני שישחימו.
3 מוסיפים את הדלעת ואת כל חומרי התיבול. מוסיפים מים כדי כיסוי + 1 ס"מ. אפשר מים רותחים.
4 מבשלים עד שהדלעת מתרככת (כ-20 דקות). מרסקים בבלנדר או במעבד מזון, בתוספת השמנת, טועמים ומתקנים תיבול.
תוספות אפשריות: פקק ויסקי, פקק קוניאק או פקק ג`ין, רק אם רוצים. המרק גם טעים מאד כפי שהוא.