אוכל
צילום׃ מדריך התזונה לפעוטות, מטרנה

מרק דלעת

מתכון מהיר ופשוט למרק כתום קרמי וטעים

| מועצת הבקר והחלב | פורסם 01/04/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 52 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

1 ק"ג דלעת קלופה, מגולענת וחתוכה

2 בצלים

3 כפות חמאה

מלח ופלפל

כף סוכר לפחות

2 כפות אבקת מרק פרווה

1 מכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 קולפים וחותכים את הבצלים. 

 

2 מזהיבים אותם בחמאה בסיר גדול, מקפידים להסיר מהאש לפני שישחימו.

3 מוסיפים את הדלעת ואת כל חומרי התיבול. מוסיפים מים כדי כיסוי + 1 ס"מ. אפשר מים רותחים.

4 מבשלים עד שהדלעת מתרככת (כ-20 דקות). מרסקים בבלנדר או במעבד מזון, בתוספת השמנת, טועמים ומתקנים תיבול.

 

תוספות אפשריות: פקק ויסקי, פקק קוניאק או פקק ג`ין, רק אם רוצים. המרק גם טעים מאד כפי שהוא.