אוכל
צילום׃ שחר פליישמן, מתכון בטוח 2, הוצאת פן וידיעות ספרים

מרק ירקות עשיר עם ארטישוק ירושלמי וגריסים

יש ימים שבהם יותר מהכל היינו רוצים לשבת מול האח המבוערת שאין לנו. תכינו את המרק הזה, ותרגישו כאילו יש

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | מתכון בטוח 2, הוצאת פן וידיעות ספרים | פורסם 27/01/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 86 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 בצלים קצוצים
1 כפית מלח
1 שן שום כתושה
2 כפות מים
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות
1 קולרבי קלוף וחתוך לקוביות
500 גרם ארטישוק ירושלמי, קלוף וחתוך לקוביות
4 מקלות סלרי פרוסים דק
½ כוס גריסים שטופים
1 כף רסק עגבניות אורגני
1 כף פפריקה
1 כפית תימין יבש
1 כף כורכום
פלפל שחור
1 כוס אפונה מוקפאת
חופן עלי פטרוזיליה
2 כפות שמן זית כתית מעולה

אופן ההכנה:

1 בסיר גדול שמים את הבצל הקצוץ ומחממים על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב במשך 2 דקות. מוסיפים את המלח ומערבבים, כדי שהבצל יתחיל להגיר את הנוזלים שלו. מטגנים כך – תוך כדי ערבוב על להבה בינונית, כ-5 דקות נוספות. 2. מוסיפים את השום לטיגון של דקה נוספת. 3. מוסיפים 2 כפות מים, את יתר הירקות פרט לאפונה ואת הגריסים וממשיכים לערבב בסיר במשך 2 דקות. 4. מוסיפים מים רותחים עד לגובה הירקות ועוד 2 ס"מ, מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים, מגביהים את הלהבה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-30 דקות עד שכל הירקות רכים. 5. מוסיפים את האפונה ואת הפטרוזיליה, וממשיכים לבשל בסיר מכוסה 5 דקות נוספות. 6. מסירים מהאש, מוסיפים את שמן הזית, בוחשים ומגישים.