מרק ירקות עשיר עם ארטישוק ירושלמי וגריסים
יש ימים שבהם יותר מהכל היינו רוצים לשבת מול האח המבוערת שאין לנו. תכינו את המרק הזה, ותרגישו כאילו יש
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
2 בצלים קצוצים
1 כפית מלח
1 שן שום כתושה
2 כפות מים
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות
1 קולרבי קלוף וחתוך לקוביות
500 גרם ארטישוק ירושלמי, קלוף וחתוך לקוביות
4 מקלות סלרי פרוסים דק
½ כוס גריסים שטופים
1 כף רסק עגבניות אורגני
1 כף פפריקה
1 כפית תימין יבש
1 כף כורכום
פלפל שחור
1 כוס אפונה מוקפאת
חופן עלי פטרוזיליה
2 כפות שמן זית כתית מעולה
אופן ההכנה:
1 בסיר גדול שמים את הבצל הקצוץ ומחממים על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב במשך 2 דקות. מוסיפים את המלח ומערבבים, כדי שהבצל יתחיל להגיר את הנוזלים שלו. מטגנים כך – תוך כדי ערבוב על להבה בינונית, כ-5 דקות נוספות. 2. מוסיפים את השום לטיגון של דקה נוספת. 3. מוסיפים 2 כפות מים, את יתר הירקות פרט לאפונה ואת הגריסים וממשיכים לערבב בסיר במשך 2 דקות. 4. מוסיפים מים רותחים עד לגובה הירקות ועוד 2 ס"מ, מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים, מגביהים את הלהבה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-30 דקות עד שכל הירקות רכים. 5. מוסיפים את האפונה ואת הפטרוזיליה, וממשיכים לבשל בסיר מכוסה 5 דקות נוספות. 6. מסירים מהאש, מוסיפים את שמן הזית, בוחשים ומגישים.