אוכל

מרק תימני

מרק עוף אותנטי, עם רסק עגבניות לצבע אדום חזק וחוויאג' לטעם תימני אמיתי. מומלץ להגיש עם חילבה.

נאווה חן-אריכא | עושים שכונה | פורסם 16/01/11 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 90 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 כרעיים
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות
1 רסק עגבניות - קטן
1 בצל
1 עגבנייה מרוסקת
2 שיני שום קצוצות
לימון
אבקת מרק עוף
חוויאג'
כף קמח
הל
מלח

אופן ההכנה:

1 מרתיחים מים בסיר עמוק (עד לגובה 2/3 מהסיר).

2 מוסיפים את הכרעיים, ומביאים לרתיחה (מנקים בעזרת כף את הלכלוך שהעוף מגיר).

3 מוסיפים לסיר את תפוח האדמה, בצל שלם, רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות, שום, חצי חבילת כוסברה קצוצה, כף חוויאג', 2 כפות אבקת מרק, קורט הל, קורט מלח, מערבבים ומביאים לרתיחה.

4 מערבבים בקערה 2 כפות קמח עם מעט מים ומוסיפים למרק להסמכה (לא לסגור את הסיר עם מכסה).

5 מוסיפים לסיר עלי כוסברה שלמים ומבשלים כ-30 דקות על אש בינונית.

6 מומלץ להגיש את המרק עם פיתה תימנית וחילבה בצד.