מרק תימני
מרק עוף אותנטי, עם רסק עגבניות לצבע אדום חזק וחוויאג' לטעם תימני אמיתי. מומלץ להגיש עם חילבה.
נאווה חן-אריכא | עושים שכונה
| פורסם 16/01/11
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
2 כרעיים
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות
1 רסק עגבניות - קטן
1 בצל
1 עגבנייה מרוסקת
2 שיני שום קצוצות
לימון
אבקת מרק עוף
חוויאג'
כף קמח
הל
מלח
אופן ההכנה:
1 מרתיחים מים בסיר עמוק (עד לגובה 2/3 מהסיר).
2 מוסיפים את הכרעיים, ומביאים לרתיחה (מנקים בעזרת כף את הלכלוך שהעוף מגיר).
3 מוסיפים לסיר את תפוח האדמה, בצל שלם, רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות, שום, חצי חבילת כוסברה קצוצה, כף חוויאג', 2 כפות אבקת מרק, קורט הל, קורט מלח, מערבבים ומביאים לרתיחה.
4 מערבבים בקערה 2 כפות קמח עם מעט מים ומוסיפים למרק להסמכה (לא לסגור את הסיר עם מכסה).
5 מוסיפים לסיר עלי כוסברה שלמים ומבשלים כ-30 דקות על אש בינונית.
6 מומלץ להגיש את המרק עם פיתה תימנית וחילבה בצד.