אוכל
צילום׃ אור גץ

בקלאווה כבדים ופיסטוקים

המעדן הטורקי במילויים מפתיעים

אבי ביטון | יום חדש | פורסם 21/01/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.2 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

6 כפות שמן
2 בצלים, קצוצים דק מאוד
250 גרם תרד טרי, שטוף וקצוץ דק
1 כוס פיסטוקים קלופים, קלויים וטחונים גס
1 כף שביבי קוקוס
5 כפות דבש
מלח ופלפל שחור גרוס
500 גרם כבדי עוף טריים, נקיים מגידים ומופרדים לאונות
12 ריבועים של בצק פילו בגודל 20x20 ס"מ
2 כפות שמן, להברשה

להגשה

1/2 כוס דבש, מהול עם 2 כפות מים רותחים
2 כפות שביבי קוקוס
50 גרם פיסטוקים קלופים, קלויים וטחונים גס

אופן ההכנה:

1 מחממים במחבת 3 כפות מהשמן ומטגנים את הבצל 5 דקות עד שיזהיב. מוסיפים את התרד, הפיסטוקים, הקוקוס והדבש, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים תוך בחישה מדי פעם עד שלא נשארים נוזלים במחבת. מסירים מהאש ומצננים כשעה. 2. מתבלים את הכבדים במלח ובפלפל. מחממים במחבת את יתר השמן ומטגנים את הכבדים כדקה מכל צד. מצננים. 3. מחממים תנור למאתיים מעלות. מניחים על משטח עבודה שני ריבועים של בצק פילו זה על זה , שמים במרכז העלה כף גדושה מהמלית , מניחים מעל המלית 3-2 נתחי כבד, וסוגרים כמו מעטפה. מניחים בתבנית משומנת כשה"תפר" כלפי מטה. מכינים באותו אופן את כל העלים. מורחים את העלים במעט שמן ואופים כ-10 דקות עד להזהבה. 4. להגשה: מניחים במרכזה של צלחת אישית בקלאווה אפויה, יוצקים מעל מעט מהדבש, זורים קוקוס ופיסטוקים ומגישים.