אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

מרק כתום של גזר וג'ינג'ר

מתכון למרק שעוד לא אכלתם כמוהו. מרק שלא צריך לטחון במעבד מזון

רוני מנדלמן | mako אוכל | פורסם 08/06/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 4.2 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למרק כתום:

4 בצלים פרוסים לטבעות דקות

50 גרם חמאה

כפית שורש ג'ינג'ר מגורר דק

4 תפוחי עץ ירוקים מגוררים גס

קילו גזר מגורר גס

2 כוסות ציר בשר או ירקות לבחירה. אפשר במקום להשתמש במים בתוספת תפוח אדמה מגורר

מיץ מתפוז אחד

גרידה מחצי תפוז

כפית קארי

2 כפיות קמח

100 מ"ל שמנת מתוקה

מלח אטלנטי

פלפל לבן טחון

אופן ההכנה:

1 מאדים את הבצל בחמאה, מוסיפים ג'ינג'ר, תפוחים וגזר. מאדים עד שמתרכך. (אם מכינים את המרק על בסיס מים, בשלב זה מוסיפים תפוח אדמה גדול מגורר).

2 מוסיפים את הציר או את המים, מלח ופלפל, מרתיחים, ומבשלים כ-20 דקות.

3 מוסיפים את מיץ התפוזים, גרידת התפוז, הקארי, הקמח והשמנת המתוקה, ומבשלים עוד חצי שעה.

* לחובבי החריף, מעבר לטעם של הג'ינג'ר, אפשר להוסיף טבסקו.

* אין צורך לטחון!

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!