צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
מרק כתום של גזר וג'ינג'ר
מתכון למרק שעוד לא אכלתם כמוהו. מרק שלא צריך לטחון במעבד מזון
רוני מנדלמן | mako אוכל
| פורסם 08/06/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
למרק כתום:
4 בצלים פרוסים לטבעות דקות
50 גרם חמאה
כפית שורש ג'ינג'ר מגורר דק
4 תפוחי עץ ירוקים מגוררים גס
קילו גזר מגורר גס
2 כוסות ציר בשר או ירקות לבחירה. אפשר במקום להשתמש במים בתוספת תפוח אדמה מגורר
מיץ מתפוז אחד
גרידה מחצי תפוז
כפית קארי
2 כפיות קמח
100 מ"ל שמנת מתוקה
מלח אטלנטי
פלפל לבן טחון
אופן ההכנה:
1 מאדים את הבצל בחמאה, מוסיפים ג'ינג'ר, תפוחים וגזר. מאדים עד שמתרכך. (אם מכינים את המרק על בסיס מים, בשלב זה מוסיפים תפוח אדמה גדול מגורר).
2 מוסיפים את הציר או את המים, מלח ופלפל, מרתיחים, ומבשלים כ-20 דקות.
3 מוסיפים את מיץ התפוזים, גרידת התפוז, הקארי, הקמח והשמנת המתוקה, ומבשלים עוד חצי שעה.
* לחובבי החריף, מעבר לטעם של הג'ינג'ר, אפשר להוסיף טבסקו.
* אין צורך לטחון!
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!