מרק דובדבנים קייצי
מנה קלילה ומרעננת של דובדבנים טריים עם תוספות מפתיעות בטעם של קיץ
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
1 ק"ג דובדבנים אדומים מגולענים
1 לימון
1 ליטר מים
1 כפית קינמון
1 כפית ציפורן טחונה
3 כפות סוכר
קורט מלח
2 כפות סוכר וניל
1 גביע שמנת (200 מ"ל)
2 כפות קמח
אופן ההכנה:
1 רוחצים את הדובדבנים.
2 פורסים את הלימון לפרוסות דקות.
3 מעבירים את הדובדבנים לסיר ומכסים אותם במים.
4 מוסיפים לסיר את הקינמון, הציפורן, 3 כפות הסוכר, קורט מלח ואת הלימון הפרוס. בוחשים ומביאים לרתיחה.
5 מרתיחים במשך 5 דקות, מוסיפים את סוכר הוניל וממשיכים לבשל ברתיחה מתונה.
6 שמים בקערה את השמנת, מוסיפים את הקמח ובוחשים עד שהתערובת חלקה וללא גושים.
7 מעבירים לתערובת 3-4 כפות מהמרק להשואת טמפרטורות וליצירת תערובת דלילה וחלקה.
8 מוסיפים את התערובת למרק תוך כדי בחישה וממשיכים לבשל ברתיחה מוגברת לעוד מספר דקות.
9 טועמים ומתבלים שוב לפי הטעם.
מומלץ להגיש בצלחת מרק (יש הנוהגים להגיש בתוספת כף שמנת על המרק).
המנה ניתנת להגשה גם כמנה חמה.