יח``צ׃ יחסי ציבור
פאפא אלה פומדורו
מרק עגבניות איטלקי קלאסי
מאיר דנון | "בישולים"- בית הספר הגבוה לקולינאריה
| פורסם 31/08/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
2 כפות שמן זית
1.2 ק"ג עגבניות בשלות
2 שיני שום כתושות
2 ענפי סלרי פרוסים דק
4 פרוסות לחם לבן יבש חתוך לחתיכות קטנות
12 עלי בזיליקום בינוניים
מלח , פלפל , פרמזן
5 כוסות מים
אופן ההכנה:
1 בסיר מחממים מעט שמן זית , מוסיפים את השום , הסלרי והעגבניות. מוסיפים את המים, מלח ופלפל , הביאו לרתיחה ובשלו כשעה - שעה ורבע על אש קטנה ללא מכסה. 2. מוסיפים את הלחם והבזיליקום ומערבבים באמצעות מיקסר ידני עד ליצירת מרקם סמיך. 3. מוזגים לצלחות הגשה, מפזרים מעט שמן זית ופרמזן מעל.