מרק עדשים
מרק כתום, מזין ופשוט עם עדשים כתומות, אטריות ותיבול כוסברה
עדן הראל | עושים שכונה
| פורסם 02/12/10
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
כוס וחצי עדשים כתומות
חבילת כוסברה קצוצה
3 שיני שום כתושות
1/2 חבילה של אטריות דקות
כמון
מלח
מרק עוף
שמן זית
אופן ההכנה:
1 משרים את העדשים במים כשעתיים לפני תחילת בישול המרק.
2 מסננים את המים מקערת העדשים ושוטפים את העדשים היטב.
3 ממלאים כ-3/4 מהסיר במים, כשהם רותחים מוסיפים את העדשים, ½ כפית מלח, ו-½ כפית מרק עוף.
4 מחממים שמן זית במחבת. מוסיפים את השום, הכוסברה ו-2 כפיות כמון. מערבבים כדקה.
5 מוסיפים לסיר חופן אטריות דקות ואת תכולת המחבת.
6 נותנים למרק לרתוח עוד כ-20 עד 30 דקות נוספות.