אוכל
צילום׃ אבי כהן, יחסי ציבור

מרק חומוס

שילוב סמיך ומנצח של חומוס ודלעת במרק חורפי וטעים

גיא פרץ | מסעדת גספאצ'יו | פורסם 07/10/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

300 גרם דלעת קלופה
150 גרם גרגרי חומוס מושרים מלילה קודם
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
4 כפות כוסברה קצוצה דק
חצי כפית פלפל לבן טחון
חצי כפית מלח
3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1 מבשלים את גרגרי החומוס עם אבקת הסודה עד לרתיחה, מכבים את האש ומכסים לשעה לריכוך עדין של הגרגרים.

2 שוטפים את הגרגרים היטב ומסירים את קליפתם תחת ברז מים זורמים.

3 מבשלים את הדלעת ואת גרגרי החומוס הקלופים כשעה לריכוך מלא, מוסיפים את השמן והתבלינים ומועכים לקבלת מרקם סמיך ואחיד. את הכוסברה מוסיפים כשהמרק מוכן .