צילום׃ אבי כהן, יחסי ציבור
מרק חומוס
שילוב סמיך ומנצח של חומוס ודלעת במרק חורפי וטעים
גיא פרץ | מסעדת גספאצ'יו
| פורסם 07/10/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
300 גרם דלעת קלופה
150 גרם גרגרי חומוס מושרים מלילה קודם
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
4 כפות כוסברה קצוצה דק
חצי כפית פלפל לבן טחון
חצי כפית מלח
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1 מבשלים את גרגרי החומוס עם אבקת הסודה עד לרתיחה, מכבים את האש ומכסים לשעה לריכוך עדין של הגרגרים.
2 שוטפים את הגרגרים היטב ומסירים את קליפתם תחת ברז מים זורמים.
3 מבשלים את הדלעת ואת גרגרי החומוס הקלופים כשעה לריכוך מלא, מוסיפים את השמן והתבלינים ומועכים לקבלת מרקם סמיך ואחיד. את הכוסברה מוסיפים כשהמרק מוכן .