אוכל
צילום׃ דניה ויינר, "מרק חם", הוצאת מודן

מרק עגבניות שרי ופסטה

יום כמו היום מחייב סיר טוב של מרק על הכיריים, וזאת ההמלצה שלנו: מרק של בני סיידא - האיש שכל מתכון שלו הוא בול - על בסיס עגבניות שרי מתוקות, עם חיזוק של פסטה קצרה שבושלה מבעוד מועד. קערה של נחמה

בני סיידא | "מרק חם", הוצאת מודן | פורסם 13/12/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

רבע כוס שמן זית

2 בצלים, קצוצים

1 שורש סלרי, קלוף ומגורר גס

2 שורשי פטרוזיליה, קלופים ומגוררים גס

1 פלפל ירוק חריף, נקי מגרעינים וקצוץ

5 שיני שום, קצוצות

1 ק"ג עגבניות שרי, חצויות

3 כפות ממרח עגבניות מיובשות

1 ליטר (4 כוסות) מרק ירקות צח, או מים

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כפית סוכר

150 גרם פסטה קצרה (משקל לפני בישול), מבושלת לפי הוראות היצרן

חצי כוס בזיליקום קצוץ, להגשה

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר בינוני את שמן הזית. מוסיפים את הבצל, שורש הסלרי, שורש הפטרוזיליה, הפלפל החריף והשום ומטגנים על להבה גבוהה, תוך ערבוב, במשך 5 דקות. מוסיפים את עגבניות השרי וממרח העגבניות ומטגנים 4 דקות.

2 מוסיפים את המרק או המים, מתבלים במלח ופלפל ובסוכר ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 30 דקות, עד שכל הירקות מתרככים.

3 מרסקים את המרק במוט ריסוק, מוסיפים את הפסטה המבושלת ומחממים יחד.

4 מחלקים למנות, זורים מעל את הבזיליקום, ומגישים.