מרק עגבניות שרי ופסטה
יום כמו היום מחייב סיר טוב של מרק על הכיריים, וזאת ההמלצה שלנו: מרק של בני סיידא - האיש שכל מתכון שלו הוא בול - על בסיס עגבניות שרי מתוקות, עם חיזוק של פסטה קצרה שבושלה מבעוד מועד. קערה של נחמה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
רבע כוס שמן זית
2 בצלים, קצוצים
1 שורש סלרי, קלוף ומגורר גס
2 שורשי פטרוזיליה, קלופים ומגוררים גס
1 פלפל ירוק חריף, נקי מגרעינים וקצוץ
5 שיני שום, קצוצות
1 ק"ג עגבניות שרי, חצויות
3 כפות ממרח עגבניות מיובשות
1 ליטר (4 כוסות) מרק ירקות צח, או מים
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כפית סוכר
150 גרם פסטה קצרה (משקל לפני בישול), מבושלת לפי הוראות היצרן
חצי כוס בזיליקום קצוץ, להגשה
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר בינוני את שמן הזית. מוסיפים את הבצל, שורש הסלרי, שורש הפטרוזיליה, הפלפל החריף והשום ומטגנים על להבה גבוהה, תוך ערבוב, במשך 5 דקות. מוסיפים את עגבניות השרי וממרח העגבניות ומטגנים 4 דקות.
2 מוסיפים את המרק או המים, מתבלים במלח ופלפל ובסוכר ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 30 דקות, עד שכל הירקות מתרככים.
3 מרסקים את המרק במוט ריסוק, מוסיפים את הפסטה המבושלת ומחממים יחד.
4 מחלקים למנות, זורים מעל את הבזיליקום, ומגישים.