צילום׃ אנטולי מיכאלו, home made
מרק בצל
מרק שמשלב בתוכו טעמים משלושה בצלים שונים - לחורף חם וטעים
| home made
| פורסם 03/11/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
4 בצלים סגולים בינוניים
3 כרישות (החלק הלבן)
50 גרם בצל ירוק (החלק הירוק)
1 כף סוכר חום
4 שיניים שום פרוס
2 כפות קמח
2.5 ליטר מים
חצי ליטר יין לבן
פלפל אנגלי
עלי דפנה
תימין
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
1 פורסים דק את הבצלים, חותכים ל"גפרורים" את הכרישות ופורסים את הבצלים הירוקים לרצועות אלכסוניות.
2 מאדים את הבצל והכרישה בסיר גדול עם מעט שמן עד לקבלת צבע זהוב.
3 מוסיפים לסיר את הסוכר והקמח ומערבבים היטב.
4 מוסיפים לסיר את הנוזלים והתבלינים, מערבבים, ומבשלים מכוסה על אש נמוכה במשך שעה.
5 בסיום הבישול טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. בהגשה מפזרים בכל קערה מעט מהבצל הירוק.