אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, home made

מרק בצל

מרק שמשלב בתוכו טעמים משלושה בצלים שונים - לחורף חם וטעים

| home made | פורסם 03/11/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

4 בצלים סגולים בינוניים
3 כרישות (החלק הלבן)
50 גרם בצל ירוק (החלק הירוק)
1 כף סוכר חום
4 שיניים שום פרוס
2 כפות קמח
2.5 ליטר מים
חצי ליטר יין לבן
פלפל אנגלי
עלי דפנה
תימין
מלח
פלפל

אופן ההכנה:

1 פורסים דק את הבצלים, חותכים ל"גפרורים" את הכרישות ופורסים את הבצלים הירוקים לרצועות אלכסוניות. 

2 מאדים את הבצל והכרישה בסיר גדול עם מעט שמן עד לקבלת צבע זהוב.

3 מוסיפים לסיר את הסוכר והקמח ומערבבים היטב.

4 מוסיפים לסיר את הנוזלים והתבלינים, מערבבים, ומבשלים מכוסה על אש נמוכה במשך שעה.

5 בסיום הבישול טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. בהגשה מפזרים בכל קערה מעט מהבצל הירוק.