צילום׃ Nell Redmond, Istock
מרק עגבניות עשיר
מרק עגבניות בניחוחות פרובנסיאל, פשוט בהכנתו ומיוחד בטעמו
דוד גול | showchef.co.il
| פורסם 21/07/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
1 בצל קצוץ דק
1 שן שום כתושה
1 כוס יין לבן
2 ק"ג עגבניות מקולפות ללא גרעינים (או עגבניות מרוסקות משומרות)
1 כוס מים או נוזל ( ציר) ירקות.
2 כפיות סוכר
1 שן שום כתושה
1 עלה דפנה
תימין
3 מסמרי ציפורן
בזיליקום ונענע קצוצים
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצל בשמן הזית, מוסיפים את השום ומערבבים. לאחר שהבצל והשום שינו צבעם, מוסיפים את שאר המוצרים ומבשלים בלהבה נמוכה כ-30 דקות.
2 מוציאים התימין ועלי הדפנה ומרסקים במעבד מזון. מחזירים לסיר, משלימים תיבול ומגישים מעוטר במעט נענע ובזיליקום.