אוכל
צילום׃ Nell Redmond, Istock

מרק עגבניות עשיר

מרק עגבניות בניחוחות פרובנסיאל, פשוט בהכנתו ומיוחד בטעמו

דוד גול | showchef.co.il | פורסם 21/07/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 בצל קצוץ דק
1 שן שום כתושה
1 כוס יין לבן
2 ק"ג עגבניות מקולפות ללא גרעינים (או עגבניות מרוסקות משומרות)
1 כוס מים או נוזל ( ציר) ירקות.
2 כפיות סוכר
1 שן שום כתושה
1 עלה דפנה
תימין
3 מסמרי ציפורן
בזיליקום ונענע קצוצים
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצל בשמן הזית, מוסיפים את השום ומערבבים. לאחר שהבצל והשום שינו צבעם, מוסיפים את שאר המוצרים ומבשלים בלהבה נמוכה כ-30 דקות. 

2 מוציאים התימין ועלי הדפנה ומרסקים במעבד מזון. מחזירים לסיר, משלימים תיבול ומגישים מעוטר במעט נענע ובזיליקום.