אוכל
צילום׃ הבלוג של בתיה דורון

מרק חומוס עם פסטו פטרוזיליה

מרק עשיר של חומוס, גזרים ובצלים בארומה של יין לבן ובתוספת פסטו מקורי

| מסעדת זוני | פורסם 16/12/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 ק"ג חומוס קטן
2 גזרים גדולים
מקלות סלרי מחבילה אחת (ללא העלים)
4 בצלים גדולים
2 ליטר מרק עוף
כוס שמן זית
1 בקבוק יין לבן יבש

לפסטו

2 כוסות שמן זית
צרור פטרוזיליה ללא גבעולים
2 שיני שום
100 גרם פירורי לחם קלויים
3 פילה אנשובי
100 גרם גבינת פיקורינו

אופן ההכנה:

1 משרים ללילה את החומוס עם כפית סודה לשתיה ומים המכסים עד מעל החומוס. 2. לחתוך את הירקות לקוביות בגודל 3 ס"מ. 3. בסיר עמוק בעל תחתית כפולה, מאדים את הבצל עם חצי כוס שמן זית. לאחר שהבצל שקוף, מוסיפים את הגזר והסלרי ומאדים עוד 3-4 דקות. 

4 מוסיפים את החומוס המסונן, היין ומרק העוף. מוספים מים עד לכיסוי של 10 ס"מ מעל המוצקים. מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה בינונית. 

5 מבשלים כשעה עד שהחומוס רך אך לא מדי.

6 מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

7 מוציאים חצי מתכולתו של המרק למעבד מזון, מעבדים למחית חלקה, מחזירים לסיר וממשיכים בישול של כ-10 דקות.

8 מכניסים את כל מרכיבי הפסטו למעבד מזון, למעט פירורי הלחם.

9 מעבדים בפולסים עדינים עד לקבלת מרקם גס אך אחיד.

10 מעבירים לקערת ערבוב, מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים בעזרת כף.

11 מוזגים את המרק לקערה עמוקה, במרכז הקערה מניחים כף גדושה של פסטו ובוזקים מעט שמן זית מסביב.