מרק עוף אליפות של השף חיים כהן
מתכון של מומחה למרק הכי מנחם ומבריא שיש
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
3 כרעיים של עופות בוגרים/שמנים
1 גרון הודו חתוך ל-5
נתח שפונדרה (אסאדו) בגודל 2 צלעות, עם העצם
1 שורש סלרי קלוף, שלם
1 בצל קלוף, שלם
1 ק"ג דלעת, חתוכה לקוביות של 2 ס"מ
5 גזרים, קלופים ופרוסים לטבעות
1 ק"ג קישואים, פרוסים לטבעות בעובי 1 ס"מ
עלי כפיר ליים (להשיג בחנויות למצרכים מהמזרח הרחוק וחנויות טבע)
צרור פטרוזיליה
צרור שמיר
1 שן שום קלופה
מלח
פלפל שחור
להגשה
½ חבילה של אטריות דקות, מבושלות לפי ההוראות על האריזה
אופן ההכנה:
1 בסיר גדול שמים את הבשרים, מכסים במים ומביאים לרתיחה.
2 מסננים, רוחצים את הסיר ומחזירים פנימה את הנתחים הנקיים.
3 מכסים שוב את הבשרים במים, מוסיפים את הבצל והסלרי ומביאים לרתיחה.
4 מנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר, ומבשלים ברתיחה עדינה 45 דקות.
5 מוסיפים את הדלעת, הגזר, הקישואים והשום ומבשלים 15 דקות נוספות.
6 מוסיפים את עשבי התבלין, עלי הכפיר, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
7 מוסיפים מים עד לגובה 3 ס"מ מעל הירקות והבשרים. מבשלים ללא מכסה עוד 30 דקות. מקפידים על גובה המים ומוסיפים מים רותחים אם יש צורך.
8 מגישים עם האטריות המבושלות.
* את נתח השפונדרה לא ניתן לאכול, שכן נתח זה זקוק לבישול של 3 שעות. במרק שלנו הוא משמש כתבלין - אבל אפשר להמשיך אחר כך לבשל אותו בנפרד.