אוכל

מרק עוף אליפות של השף חיים כהן

מתכון של מומחה למרק הכי מנחם ומבריא שיש

חיים כהן | מצעד האוכל הישראלי | פורסם 09/02/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 235 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

3 כרעיים של עופות בוגרים/שמנים

1 גרון הודו חתוך ל-5

נתח שפונדרה (אסאדו) בגודל 2 צלעות, עם העצם

1 שורש סלרי קלוף, שלם

1 בצל קלוף, שלם

1 ק"ג דלעת, חתוכה לקוביות של 2 ס"מ

5 גזרים, קלופים ופרוסים לטבעות

1 ק"ג קישואים, פרוסים לטבעות בעובי 1 ס"מ

עלי כפיר ליים (להשיג בחנויות למצרכים מהמזרח הרחוק וחנויות טבע)

צרור פטרוזיליה

צרור שמיר

1 שן שום קלופה

מלח

פלפל שחור

להגשה

½ חבילה של אטריות דקות, מבושלות לפי ההוראות על האריזה

אופן ההכנה:

1 בסיר גדול שמים את הבשרים, מכסים במים ומביאים לרתיחה.

2 מסננים, רוחצים את הסיר ומחזירים פנימה את הנתחים הנקיים.

3 מכסים שוב את הבשרים במים, מוסיפים את הבצל והסלרי ומביאים לרתיחה.

4 מנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר, ומבשלים ברתיחה עדינה 45 דקות.

5 מוסיפים את הדלעת, הגזר, הקישואים והשום ומבשלים 15 דקות נוספות.

6 מוסיפים את עשבי התבלין, עלי הכפיר, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.

7 מוסיפים מים עד לגובה 3 ס"מ מעל הירקות והבשרים. מבשלים ללא מכסה עוד 30 דקות. מקפידים על גובה המים ומוסיפים מים רותחים אם יש צורך.

8 מגישים עם האטריות המבושלות.

* את נתח השפונדרה לא ניתן לאכול, שכן נתח זה זקוק לבישול של 3 שעות. במרק שלנו הוא משמש כתבלין - אבל אפשר להמשיך אחר כך לבשל אותו בנפרד.