צילום׃ istockphoto
מרק כרשה ותפוחי אדמה
מתכון למרק ירקות עם יוגורט עזים והל. דרך נפלאה לפתוח ארוחה
ארז קומרובסקי | גלובס
| פורסם 28/06/12
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
4 כרשות עסיסיות עם החלק הירוק
5 תפוחי אדמה לבנים
5 כפות שמן זית
50 גרם חמאה
חצי ליטר יוגורט עזים איכותי (בניגוד ליוגורט מחלב פרה, יוגורט עזים לא מתפרק בבישול)
4 תרמילי הל מפורקים וכתושים
פלפל לבן גרוס בנדיבות
מלח ים גס לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 שוטפים היטב את הכרשות מהחול וקוצצים גס. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בינוניות-קטנות. מחממים את החמאה ואת שמן הזית בסיר שטוח, ומקפיצים בתוכם את הכרשה רק עד שהיא נעשית שקופה. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, ההל הכתוש והפלפל הלבן.
2 ממשיכים בהקפצה עוד קצת, ומציפים במים חמים. מוסיפים מלח לפי הטעם, ומבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות. מוסיפים את היוגורט באיטיות תוך כדי ערבוב, וממשיכים בבישול על להבה נמוכה ביותר עוד כ-10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!