אוכל
צילום׃ istockphoto

מרק כרשה ותפוחי אדמה

מתכון למרק ירקות עם יוגורט עזים והל. דרך נפלאה לפתוח ארוחה

ארז קומרובסקי | גלובס | פורסם 28/06/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 כרשות עסיסיות עם החלק הירוק

5 תפוחי אדמה לבנים

5 כפות שמן זית

50 גרם חמאה

חצי ליטר יוגורט עזים איכותי (בניגוד ליוגורט מחלב פרה, יוגורט עזים לא מתפרק בבישול)

4 תרמילי הל מפורקים וכתושים

פלפל לבן גרוס בנדיבות

מלח ים גס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 שוטפים היטב את הכרשות מהחול וקוצצים גס. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בינוניות-קטנות. מחממים את החמאה ואת שמן הזית בסיר שטוח, ומקפיצים בתוכם את הכרשה רק עד שהיא נעשית שקופה. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, ההל הכתוש והפלפל הלבן.

2 ממשיכים בהקפצה עוד קצת, ומציפים במים חמים. מוסיפים מלח לפי הטעם, ומבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות. מוסיפים את היוגורט באיטיות תוך כדי ערבוב, וממשיכים בבישול על להבה נמוכה ביותר עוד כ-10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!