צילום׃ baronm10, אוכל מכל הלב
מרק אפונה, תפוחי אדמה וקבנוס
זורקים הכל לסיר, שוכחים על האש ומתענגים ממרק שהוא ארוחה שלמה
baronm10 | אוכל מכל הלב
| פורסם 11/11/10
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
2 בצלים בינונים קצוצים דק
30 גרם מרגרינה
שמן זית
400 גרם אפונה יבשה
1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות
3 גזרים חתוכים לקוביות
2 שורשי פטרוזיליה
מלח
פלפל שחור
3 כפות אבקת מרק עוף
2 כפות קמח
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצל בשמן ומרגרינה עד הזהבה. מוסיפים את האפונה השטופה ובוחשים.
2 מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, הגזר ושורש הפטרוזיליה ובוחשים. מוסיפים את אבקת המרק, הקמח ובוחשים. מוסיפים מים ומתבלים במלח ופלפל שחור.
3 מבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי תוך כדי בחישה מידי פעם. מרסקים את המרק עם מעבד מזון ידני עד קבלת מירקם קטיפתי עדין ביותר.
4 מבשלים עוד כרבע שעה. מגישים עם זילוף קל של שמן זית ופלפל שחור גס.
* ניתן להוסיף תפוחי אדמה שלמים למרק בתחילת הבישול, להוציא פני הריסוק ולהחזיר שלמים לסיר.
* ניתן להוסיף נקניק סלמי קצוץ או פרוסות קבנוס לדקות האחרונות של הבישול.