אוכל
צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל

מרק ברוקולי

אין כמו מרק מהביל בצבע ירוק עמוק בשביל להרגיש טוב עם החורפון הזה שהגיח פתאום לחיים שלנו. מעט מרכיבים, מעט עבודה, צ'יק צ'ק ומוכן - קערת הבריאות שלכם לימים הקרובים

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 20/11/23 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 כף שמן זית

1 בצל גדול, קצוץ

3 שיני שום, קצוצות

חצי כפית כורכום

300 גרם ברוקולי, מחולק לפרחים קטנים (פרחים בלבד, ללא גזע)

1 תפוח אדמה, קלוף וחתוך לקוביות

4 כוסות מים רותחים או ציר ירקות

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן זית בסיר גדול ומטגנים בצל ושום עד הזהבה קלה.

2 מוסיפים את הכורכום ומטגנים עוד 20 שניות.

3 מוסיפים את הברוקולי, תפוחי האדמה והמים או הציר, מערבבים ומביאים לרתיחה.

4 מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים 15 דקות או עד שכל הירקות רכים.

5 טוחנים את התערובת בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.

6 מבשלים עוד 5 דקות על להבה נמוכה. מתבלים ומגישים.

לבלוג של רותם ליברזון

לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

* אפשר להגיש את מרק הברוקולי עם כף-שתיים של שמנת מתוקה.