צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל
מרק ברוקולי
אין כמו מרק מהביל בצבע ירוק עמוק בשביל להרגיש טוב עם החורפון הזה שהגיח פתאום לחיים שלנו. מעט מרכיבים, מעט עבודה, צ'יק צ'ק ומוכן - קערת הבריאות שלכם לימים הקרובים
רותם ליברזון | mako אוכל
| פורסם 20/11/23
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 כף שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ
3 שיני שום, קצוצות
חצי כפית כורכום
300 גרם ברוקולי, מחולק לפרחים קטנים (פרחים בלבד, ללא גזע)
1 תפוח אדמה, קלוף וחתוך לקוביות
4 כוסות מים רותחים או ציר ירקות
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מחממים שמן זית בסיר גדול ומטגנים בצל ושום עד הזהבה קלה.
2 מוסיפים את הכורכום ומטגנים עוד 20 שניות.
3 מוסיפים את הברוקולי, תפוחי האדמה והמים או הציר, מערבבים ומביאים לרתיחה.
4 מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים 15 דקות או עד שכל הירקות רכים.
5 טוחנים את התערובת בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
6 מבשלים עוד 5 דקות על להבה נמוכה. מתבלים ומגישים.
לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון
* אפשר להגיש את מרק הברוקולי עם כף-שתיים של שמנת מתוקה.