אוכל

מרק ג'ג'יק

מרק יוגורט טורקי קר

| השף המעופף | פורסם 04/10/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 גביעי יוגורט (עדיף 4.5 אחוזי שומן)
1 גביע שמנת חמוצה
3 שיני שום כתושות
2 מלפפונים
2 כפות חומץ
חצי כוס שמיר קצוץ
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות
4-6 כפות שמן זית
מלח

אופן ההכנה:

1 שוטפים את המלפפונים היטב וקולפים אותם חלקית (מורידים מהם סרטי קליפה כך שהם ייצאו "זברה"). 2. חוצים את המלפפונים לאורך. נפטרים מהזרעים בעזרת כפית כך שנשארות ארבע "סירות" מהחלק החיצוני של המלפפונים. פורסים לפרוסות דקות בצורת סהר. 3. שמים את המלפפונים בקערה יחד עם היוגורט, השמנת, השום, החומץ, השמיר והפלפלים. מערבבים היטב. 4. טועמים ומתבלים במלח (אם רוצים אפשר גם בפלפל שחור). 5. שומרים במקרר ולפני ההגשה מעטרים בשמן זית. • הערה: אם המרק יוצא סמיך מדי אפשר לדלל אותו במים קרים.