אוכל
צילום׃ דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

מרק ירקות לעצלנים

המתכון הזה לא דורש מכם לקצוץ את הבצל, לא לקלף את הגזר ואפילו לא לטגן את הירקות מראש. אחרי שנים של ניסיונות - קבלו את מרק הירקות הכי טעים, שדורש הכי פחות עבודה. כי גם להתעצל צריך לדעת

דנה בר-אל שוורץ | mako אוכל | פורסם 27/02/17 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 101 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

2 בצלים שלמים

3 כרשות, חצויות ופרוסות גס

3 גזרים, פרוסים

קישוא גדול, חתוך לקוביות גדולות

חצי כרובית קטנה, מחולקת לפרחים

שורש סלרי, קלוף וחתוך גס

שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך גס

שליש כרוב, פרוס

כוס אפונה קפואה (אין צורך להפשיר אותה מראש)

5 שיני שום שלמות

2 ליטר מים

כף מלח

כפית כורכום

חצי כפית פפריקה

חצי כפית כמון

רבע-חצי כפית פלפל לבן

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל החומרים בסיר ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

2 מנמיכים את האש ומבשלים 30-40 דקות, עד שכל הירקות רכים.

מרק לעצלנים - בתחילת הבישול (צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל)
ככה הוא נראה בתחילת הדרך|צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

 

* הדרך הכי פשוטה (ועצלה) להכין את המרק היא למלא את הסיר בשני ליטר מים, להעמיד על האש, ובזמן שלוקח למים לרתוח לחתוך ולזרוק פנימה את כל הירקות.

* המרק הכי טעים מיום אחרי ההכנה ואילך. אם אתם יכולים להכין, להעביר למקרר ולזלול רק למחרת - הרווחתם. 

* הירקות שבמתכון הם בגדר המלצה. הרגישו חופשי לשחק בהם ככל העולה על רוחכם - כל עוד אתם משאירים שני שורשים במרק.