אוכל
צילום׃ דפני פתיחה

מרק ברוקולי מוקרם

אנחנו ממליצים לכם מאוד מאוד על המתכון הזה גם כי מדובר במרק טעים בטירוף, וגם כי הוא ילמד אתכם שיטה שתשרת אתכם בעוד המון מרקים קרמיים ומפנקים אחרים במשך החורף. זה קשור לקמח וזה עובד כמו קסם

דפני פתיחה | מגזין שופרסל | פורסם 30/12/24 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

איזה כיף שמתחילים להרגיש את החורף. אמנם בטיפות קטנות (תרתי משמע) אבל הימים, ובעיקר הערבים, באופן ברור מתחילים להיות קצת יותר קרירים, ועושים חשק לגמוע מרק קטיפתי ומחמם. אחד המרקים שצדו את עיניי בטיקטוק היה מרק ברוקולי מוקרם, שנראה כל כך טוב שהייתי חייבת לפצח את המתכון שלו. העברתי את הסרטון, שלא כלל מתכון, לבתי שהתמחתה באומנות הקולינריה הרחק מעבר לים, והיא פיצחה את אופן ההכנה ברגע.


מה שחשבתי שיצטרך טחינה והקרמה היה טכניקה פשוטה שלומדים בכל מבוא למרקים בלימודי בישול. המתכון שחט לי כמה פרות קדושות באופן הכנת מרקים באופן כללי, אבל כפי שהיא אמרה לי בביטחון: "תסמכי על התהליך". כך היה. המרק יצא להיט אמיתי - עשיר, ריחני, מלא בטעם ובעיקר קטיפתי וסמיך בדיוק כמו שחפצתי. אתם מוזמנים לנסות אותו גם. trust the process!

מרכיבים :

25 גרם חמאה

1 בצל, קלוף וקצוץ

3 שיני שום, כתושות

2 כפות גדושות קמח לבן

400 גרם פרחי ברוקולי טריים

3 גזרים, קלופים ומגוררים דק

1 ליטר + 1 כוס ציר מרק רותח או מים רותחים מהולים ב-2 כפות אבקת מרק

1 כף שטוחה פפריקה

חצי כוס שמנת מתוקה להקצפה 

200 גרם גבינת גאודה מגוררת

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 ממיסים את החמאה בסיר גדול, ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים את הבצל רק עד שהוא הופך להיות שקוף ומוסיפים את השום הכתוש.

מתכונים לחנוכה

2 מערבבים מעט, מנמיכים את האש ומוסיפים את הקמח. מערבבים בכף עץ ללא הפסקה, עד שהקמח מקבל גוון זהוב.

3 מגבירים מחדש את הלהבה ומוסיפים את הברוקולי והגזר. מערבבים ומוסיפים את הציר. 

4 מוסיפים את הפפריקה (שימו לב, את המלח והפלפל מוסיפים רק בסוף ההכנה. קודם נותנים לכל מרכיבי המרק והגבינות להמליח את המרק באופן טבעי, ואז משלימים את התיבול).

5. מביאים את המרק לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במכסה פתוח במשך 50 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים והמרק מאבד כרבע מהכמות שהייתה לו בהתחלה. מדי פעם מערבבים בכף מעץ, תוך גירוד של התחתית והדפנות של הסיר, למניעת הידבקות של הקמח.

6 מוסיפים את השמנת המתוקה, ומביאים לרתיחה מחודשת.

7 מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות במכסה פתוח, עד להסמכה.

8 מוסיפים את הגאודה המגוררת, וממשיכים לבשל עד שהיא נמסה לגמרי בתוך המרק.

9 טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

** מומלץ להגיש לצד טוסטוני בגט מרוחים בחמאת שום.

המתכון עלה לראשונה ב-mako גרין בינואר 2023