אוכל
יח``צ׃ רוני בלחסן, יחסי ציבור

מרק בטטה גרגירי חומוס וחלב קוקוס

מנה ראשונה מעולה

ניסים לוי | | פורסם 06/04/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.3 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

5 כפות שמן
2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות
150 גרם חומוס מושרה (להשרות יום לפני)
1 בצל חתוך לקוביות
צרור כוסברה חתוך גס
50 מל' חלב קוקוס
1.5 כפיות מלח
חצי כפית קינמון טחון
1 כפית כמון טחון
חצי כפית זנגביל טחון
1 כפית מרק עוף
2 ליטר מים
1 כוס קמח לקשירה

אופן ההכנה:

1 מאדים את הבצל עם מעט שמן עד לקבלת צבע צהוב, מוסיפים את הבטטה וממשיכים לאדות. 2. מוסיפים את המים וגרגירי החומוס, הכוסברה והתבלינים ומבשלים כ-50 דקות עד שעה . 3. במעבד מזון טוחנים את כול המרכיבים שבושלו בסיר מוסיפים את הקמח ומעבדים למחית חלקה . 4. מעבירים את התערובת לסיר, מוסיפים את החלב קוקוס ומביאים לרתיחה על להבה בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד. 5. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים עוד חמש דקות. מגישים.