יח``צ׃ רוני בלחסן, יחסי ציבור
מרק בטטה גרגירי חומוס וחלב קוקוס
מנה ראשונה מעולה
ניסים לוי |
| פורסם 06/04/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (5 מנות):
5 כפות שמן
2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות
150 גרם חומוס מושרה (להשרות יום לפני)
1 בצל חתוך לקוביות
צרור כוסברה חתוך גס
50 מל' חלב קוקוס
1.5 כפיות מלח
חצי כפית קינמון טחון
1 כפית כמון טחון
חצי כפית זנגביל טחון
1 כפית מרק עוף
2 ליטר מים
1 כוס קמח לקשירה
אופן ההכנה:
1 מאדים את הבצל עם מעט שמן עד לקבלת צבע צהוב, מוסיפים את הבטטה וממשיכים לאדות. 2. מוסיפים את המים וגרגירי החומוס, הכוסברה והתבלינים ומבשלים כ-50 דקות עד שעה . 3. במעבד מזון טוחנים את כול המרכיבים שבושלו בסיר מוסיפים את הקמח ומעבדים למחית חלקה . 4. מעבירים את התערובת לסיר, מוסיפים את החלב קוקוס ומביאים לרתיחה על להבה בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד. 5. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים עוד חמש דקות. מגישים.