אוכל

מרק עדס (עדשים כתומות)

קערה מהבילה ויפה כזאת זה כל מה שצריך בחורף כדי להתחמם ולשבוע בכיף. ההכנה קלה מאוד, העדשים לא מצריכות השרייה, רק שטיפה טובה והוא מוכן תוך קצת פחות משעה. מרק עדס חורפי (מרק עדשים מהמטבח הסורי)

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 02/01/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-8 מנות:

2 וחצי כוסות עדשים כתומות (500 גרם)

2 לימונים סחוטים

כפית גדושה כמון

כף גדושה מלח

חצי כפית פלפל שחור

2 כפות שמן זית

צרור כוסברה

4-5 שיני שום

אופן ההכנה:

1 שוטפים היטב את העדשים במים, עד שהמים הופכים שקופים.

2 מעבירים את העדשים לסיר וממלאים אותו במים עד לגובה של שלושת רבעים מהסיר. 

3 מבשלים את העדשים על אש גבוהה כ-40 דקות, כשמדי פעם מקפים את הקצף. 

4 אחרי 40 דקות מוסיפים את התבלינים והלימון, ומערבבים.

5 במחבת נפרדת מחממים 2 כפות שמן, כותשים את השום ומערבבים. קוצצים כוסברה, מוסיפים למחבת, מערבבים כדקה ומוסיפים לסיר המבעבע.

6 מבשלים כ5-10 דקות אחרונות. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. בתיאבון.

מרק עדס (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
מרק עדס|צילום: יעל קצב, mako אוכל

* אם המים התאדו או שהעדשים ספגו את הנוזלים והמרקם סמיך לטעמכם - הוסיפו כוס מים רותחים.

עוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

בתיאבון!